S tem sloganom smo izpeljali projekt zbiranja sredstev za naš mladinski dom, da bodo otroci, ki ostanejo v domu tudi poleti, lahko šli za nekaj dni na počitnice ob Kolpo.

V projektu #24hPohorje2020 se je ultratekač Robert Kereži v 24 urah, med 20. uro v sredo, 24. junija, in 20. uro v četrtek neprestano vzpenjal do zgornje postaje Pohorske vzpenjače pri hotelu Bellevue na Mariborskem Pohorju in spuščal po isti poti. Robert je izbral traso, za katero je izračunal, da mu vzame najmanj časa in se bo torej lahko vzpel in spustil največkrat. Otroci in mladostniki ter vzgojitelji smo pri pripravi trase pomagali, kar nam je bilo v veselje, saj smo se s takim izzivom soočili prvič. Vsak je bil del te neverjetne zgodbe s svojim prispevkom kot npr. deljenje letakov teden dni pred dogodkom, priprava trase in baze, priprava majčk in raznega materiala, fotografiranje … V podporo smo prehodili tudi del vzpona, za tek (še) nismo pripravljeni.

Hvaležni smo ultramaratoncu, donatorjem, vsem podpornikom in ‘bazi’ Gondola fun bar, da ste nam z dobrim namenom, sredstvi in pozitivno naravnanostjo pokazali, da se z vztrajanjem da doseči tudi nepredstavljive cilje in se ob tem tudi zabavati.

Kljub slabemu vremenu, 20 ur je namreč deževalo in hladno pihalo, mokremu in strmemu terenu, mariborskemu ultramaratoncu ni vzelo volje in dokazal je, da je nemogoče res samo beseda.

Prispevek je pripravila Tadeja Ferk, vzgojiteljica v enoti Slivnica.