Ker smo že dodobra zavihali rokave v novem šolskem letu, sta dva meseca minila kot bi trenil. V mesecu septembru smo se še malo spoznavali med sabo in navajali na delo na kmetiji, mesec oktober pa je prinesel kar nekaj pestrega dogajanja.

V tednu otroka smo izvedli kar dve delavnici. 3. oktobra smo si s pomočjo teleskopa in z odličnim vodenjem gospoda Bojana Jandrašiča ogledali zvezde. Vreme nam je odlično služilo in nam ponudilo jasno zvezdnato nebo. Mladostniki so bili zelo navdušeni nad videnim in slišanim. Za prijetno druženje smo se ogreli z domačim čajem in sveže pečenimi kostanji.

4. oktobra smo izvedli delavnico pletenja košar iz šibja. Gospod Koloman Gomboc nam je povedal nekaj o materialu, ki ga uporabljamo za pletenje in pokazal osnovne prijeme pri pletenju. Vsak mladostnik je tudi izdelal svojo košarico, kar jim je bilo na koncu v veliko zadovoljstvo.

7. oktobra smo izvedli prvo tržnico naših izdelkov in pridelkov v Slivnici. Letos smo se še posebej pripravili in v poletnih mesecih vložili viške, ki so zrasli na našem vrtu in v okolici. Tako smo ponosno postavili vse izdelke na mizo in z veseljem pričakali prve stranke, ki so pokazale precej interesa. Na ta način delo, ki ga opravljamo dobi še večji smisel. S tržnicami bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

Zapisala: Marjetka Škafar