Strelastika je spretnostna družabna igra za vse generacije, ki so jo igrali že v srednjem veku. Je igra za dva igralca in cilj igre je, da spraviš vse ploščke na nasprotnikovo stran. Igro so obudili tudi v Vzgojnem zavodu Kranj in tako letos, že drugič zapored, organizirali državno tekmovanje za otroke in mladostnike vzgojnih zavodov in mladinskih domov. Sodelovali so tudi mladostniki Mladinskega doma Maribor, a se je za sodelovanje na državnem tekmovanju bilo potrebno sprva izkazati na domskem tekmovanju.

Tekmovanje med mladostniki Mladinskega doma Maribor smo tako izpeljali v torek, 8.1.2019. Sodelovalo je deset mladostnikov in najboljši med njimi – Jasmin, Melisa in Vadym so se udeležili državnega tekmovanja, ki je v petek, 17.1.2019 potekalo v Medgeneracijskem centru Kranj.

Naši tekmovalci so se na državnem tekmovanju odlično odrezali. Vsi trije so se po predtekmovanju uvrstili v četrtfinale, Jasmin celo kot edini tekmovalec brez poraza v predtekmovanju. Melisa in Jasmin sta bila uspešna tudi v četrtfinalu in sledilo je polfinale, kjer je obema našima predstavnikoma zmanjkalo kanček sreče, da bi se uvrstila v finale. Na koncu sta se pomerila med seboj, Melisa je v dvoboju zmagala in osvojila tretjo mesto, Jasmin četrto.

Mladostniki so se pomerili tudi v posebni disciplini strelastike – hitrostni strelastiki, kjer je Vadym osvojil drugo mesto.

Vsem našim predstavnikom za odlične uspehe še enkrat čestitamo!